Het nieuwe jaar van Petrus 2.0 is weer begonnen

Zondagmorgen 2 september vond de start plaats van het nieuwe werkjaar van Petrus 2.0. Iets voor half tien vulden de zalen van het Udense parochiecentrum zich al met enthousiaste groepen kinderen. De allerkleinsten mochten nog fijn spelen en elkaar een beetje leren kennen, maar de communicanten moesten al aan de slag met afspraken. 

Waarom is het zo fijn om afspraken te maken, en hoe zat het ook alweer met de afspraak van Onze Lieve Heer met Adam en Eva? 

De kinderen uit groep 5-6 zijn met z'n allen op zoek gegaan naar Jezus. Hij was kwijt, maar...geen zorg, ze hebben hem weer gevonden, bij zijn Vader in de tempel..

De eerste- en tweedejaars vormelingen hebben een gesprek gevoerd over wat je zou God zou vragen als je Hem zou ontmoeten. En we hebben ook meteen maar de eerste codes gekraakt. Zoals onder andere die van Marcus, waarin we kunnen lezen dat wanneer je de grootste wilt zijn, je eigenlijk de kleinste moet willen zijn. 

In deze groep zijn dit jaar een zestal aspirant-vormelingen aangesloten die dit jaar alle sacramenten willen gaan ontvangen. Heel bijzonder om hiervan getuige te mogen zijn. 

De tieners kwamen vandaag voor het eerst als nieuwe groep bij elkaar. Zij hebben zich na het  kennismakingsspel 'Gemene Delers' -wie heeft dezelfde kleur ogen, wie doet aan dezelfde tak van sport, etc.-  gebogen over de tekst van Marcus. Met elkaar hebben ze via stellingen die eidigen op 'Wat doe jij' over de boodschap uit deze tekst gesproken. Hierdoor ontstonden mooie en leuke gesprekken en was het een bijzondere eerste bijeenkomst.

 

De ouders hebben elkaar vandaag eveneens ontmoet en met elkaar gedeeld waarom zij zich als gezin hebben aangesloten bij Petrus 2.0. 

Na de catechese hebben we in een goed gevulde kerk de eucharistie gevierd. De mis werd muzikaal ondersteund door het koor Deux Bornes. Al met al een superfijn begin van een mooi nieuw Petrus 2.0-jaar.